Στρατηγική Martingale

Η στρατηγική Martingale για τη ρουλέτα πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία τον 18ο αιώνα και δημιουργήθηκε για ένα παιχνίδι που λίγο πολύ θυμίζει το κορώνα – γράμματα. Με αυτό το σύστημα, εάν ένας παίκτης διαθέτει μεγάλο budget το οποίο δύναται να ποντάρει στη ρουλέτα, θεωρητικά δεν μπορεί να βγει χαμένος. Με τη στρατηγική Martingale, ο παίκτης καλείται να διπλασιάσει το ποντάρισμα του μετά από κάθε απώλεια μέχρι να φτάσει στην πρώτη νίκη που θα του επιστρέψει τις απώλειες και θα του επιφέρει κέρδος ίσο με το αρχικό του ποντάρισμα.

Όπως συμβαίνει με κάθε σύστημα πονταρίσματος, όταν η τύχη γυρίσει την πλάτη στον παίκτη και η μία ήττα διαδέχεται την άλλη, το αποτέλεσμα είναι πάντα οι χρηματικές απώλειες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις η στρατηγική που εξετάζουμε είναι αρκετά αποτελεσματική και οι παίκτες μπορούν κάνοντας χρήση της να βγουν κερδισμένοι. Παίρνουμε ως δεδομένο ότι το ελάχιστο και μέγιστο όριο πονταρίσματος που επιβάλλουν τα επίγεια και διαδικτυακά καζίνο ορίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουν τη χρήση της στρατηγικής Martingale και να δυσκολέψουν την επιτυχή εκτέλεση της.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πως λειτουργεί η στρατηγική Martingale:

Ας υποθέσουμε ότι ποντάρετε 1€ στο χρώμα της επιλογής σας (μαύρο ή κόκκινο).  Αν το χρώμα σας επαληθευτεί θα έχετε κέρδος 1€ (πιθανότητες νίκης 2:1). Στη συνέχεια, τοποθετείτε ξανά το ποντάρισμα του 1€ στο ίδιο χρώμα και αν κερδίσετε ξανά, θα συνεχίσετε να ποντάρετε στο ίδιο χρώμα το ίδιο ποσό μέχρι να χάσετε ή να σταματήσετε να παίζετε. Σε περίπτωση που χάσετε το πρώτο σας ποντάρισμα, τότε το επόμενο θα διπλασιαστεί, θα ανέλθει δηλαδή σε 2€. Υποθέτοντας ότι χάνετε και πάλι, τότε πρέπει να διπλασιάσετε εκ νέου και να ποντάρετε 4€ στο επιλεγμένο χρώμα. Αν χάσετε μία ακόμη φορά, τότε θα διπλασιάσετε ξανά το ποντάρισμα των 4€, ποντάροντας αυτή τη φορά 8€ (στο ίδιο πάντα χρώμα).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεχίζετε το ποντάρισμα μέχρι το επιλεγμένο χρώμα να επαληθευτεί. Όταν συμβεί αυτό, θα πάρετε πίσω όλα τα πονταρίσματα σας σημειώνοντας παράλληλα κέρδος της τάξης του αρχικού σας πονταρίσματος (1€ στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναλύσαμε). Για παράδειγμα, ας πούμε ότι το χρώμα σας επαληθεύεται μετά το ποντάρισμα των 8€. Το κέρδος σε αυτή την περίπτωση θα είναι 16€ και αφαιρώντας τα πονταρίσματα που τοποθετήθηκαν συνολικά, το καθαρό κέρδος που απομένει ανέρχεται στο 1€. Το αρχικό ποντάρισμα μπορεί φυσικά να είναι ένα ποσό της επιλογής σας, αλλά συνιστάται να μην υπερβαίνει τα 5€.