Στρατηγική Labouchere

Η στρατηγική Labouchere είναι επίσης γνωστή ως το «σύστημα ακύρωσης». H συγκεκριμένη στρατηγική έχει αρκετές παραλλαγές, αλλά σύμφωνα με την απλούστερη μορφή της, θα πρέπει να γράψετε μια σειρά αυξανόμενων αριθμών, όπως η σειρά 1, 2, 3, 4, 5, 6. Η σειρά μπορεί να είναι πιο μικρή ή πιο μεγάλη και όχι απαραίτητα διαδοχική. Για παράδειγμα μπορεί να είναι της μορφής 1, 1, 2, 2, 3, 5, 8. Για να αρχίσετε να εφαρμόζετε τη στρατηγική Labouchere, πρέπει να πάρετε ένα κομμάτι χαρτί και να σημειώσετε τους αριθμούς. Με το σύστημα αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα (κόκκινο ή μαύρο) και να ποντάρετε σε αυτό μέχρι το τέλος του κύκλου πονταρισμάτων. Κάθε ένας από τους αριθμούς στη σειρά αντιπροσωπεύει το χρηματικό ποσό (ή τις μάρκες) που πρέπει να ποντάρετε σε κάθε γύρο.

Παράδειγμα

Υποθέτουμε ότι έχετε σημειώσει την ακόλουθη σειρά αριθμών: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Στην περίπτωση αυτή, το πρώτο σας ποντάρισμα θα είναι το άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου αριθμού της σειράς, δηλαδή 1 + 6 = 7€.

Αν κερδίσετε, πρέπει να διαγράψετε τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό της σειράς (τους αριθμούς 1 και 6). Αφού τους διαγράψετε, η σειρά θα έχει την εξής μορφή: 2, 3, 4, 5 και επομένως το επόμενο ποντάρισμα σας θα είναι πάλι 7€, δηλαδή το άθροισμα του πρώτου και τελευταίου αριθμού της σειράς (2 + 5 = 7). Αν κερδίσετε πάλι, θα διαγράψετε τους αριθμούς 2 και 5 και η σειρά θα είναι ως εξής: 3, 4. Το επόμενο ποντάρισμα σας θα είναι 3 + 4 = 7€ και αν κερδίσετε ξανά, θα διαγράψετε τους αριθμούς 3 και 4. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν έχετε περισσότερους αριθμούς στη σειρά, κάτι που σημαίνει ότι έχετε ολοκληρώσει έναν κύκλο πονταρισμάτων