Ρουλέτα Νούμερα

Όλοι λίγο πολύ έχουμε κάποια τυχερά νούμερα και πολλές φορές αυτά τα νούμερα είναι αυτά που επιλέγουμε έστω και ασυνείδητα πολλές φορές όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τραπέζι ρουλέτας. Άλλωστε τα νούμερα παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε πολιτισμό. Στην Δύση το νούμερο 7 είναι το τυχερό νούμερο ενώ αντίστοιχα το νούμερο 13 θεωρείται νούμερα που φέρνει κακοτυχία. Από την άλλη στην ανατολή και συγκεκριμένα στην Κίνα τα κτίρια συνήθως δεν έχουν τέταρτο όροφο καθώς το νούμερο 4 θεωρείται ότι φέρνει κακοτυχία, ενώ το νούμερο 8 είναι το τυχερό νούμερο, αλλά και όσα νούμερα συνδυαστικά δίνουν άθροισμα 8 (πχ το 26) θεωρούνται τυχερά. Υπάρχει περίπτωση τα τυχερά νούμερα να σε οδηγήσουν στη νίκη στο ταπέζι της ρουλέτας; Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί, όμως όπως και να χει είναι διασκεδαστικό και σε τελική ανάλυση μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο νούμερα πριν σταματήσει η μπίλια.

Όπως προαναφέρθηκε το νούμερα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα κάθε πολιτισμού και από πολλούς θεωρούνται ότι είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε ο κόσμος. Το πως αποτύπωνε κάθε πολιτισμός τα νούμερα είναι και αυτό κάτι που ξεχωρίζει ανά την ιστορία. Για παράδειγμα οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν γραπτά σύμβολα για να αποτυπώσουν τους αριθμούς (πχ V=5, X=10). Στο τραπέζι της ρουλέτας όμως θα βρεις μόνο φυσικούς αριθμούς και θα πρέπει να χεις στο μυαλό σου ότι οι πιθανότητες για κάθε αριθμό πάνω στο τραπέζι είναι ακριβώς οι ίδιες.

Μια από τις πιο βασικές διακρίσεις των αριθμών είναι σε μονούς και ζυγούς και μάλιστα αυτό είναι και ένα από τα δημοφιλέστερα στοιχήματα στην ρουλέτα που σου δίνει 50% πιθανότητες νίκης (λίγο λιγότερο καθώς υπάρχει και το 0). Ένας ζυγός αριθμός μπορεί να σπλιταριστεί και να δώσει δυο άλλους αριθμούς, ενώ οι μονοί δεν χωρίζονται σε φυσικούς αριθμούς. Το μηδέν από την άλλη είναι μια ειδική περίπτωση θα μπορούσαμε να τον θεωρήσουμε ζυγό, αλλά αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούσαν καν αριθμό το 0.

Μια άλλη κατηγορία που συναρπάζει από τα αρχαία χρόνια τους ανθρώπους και έχει συνδεθεί και μυστικισμό είναι οι πρώτοι αριθμοί. Οι πρώτοι αριθμοί στη ρουλέτα είναι οι 2, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν πολύ δημοφιλή στοιχήματα στη ρουλέτα και μάλιστα ο τυχερός αριθμός 17 έχει συνδεθεί με μεγάλα στοιχήματα όπως του Mike Asley που κέρδισε σε ένα bet 1,3 εκατομμύρια.

Μια άλλη κατηγορία είναι οι τέλειοι αριθμοί όπυο στην ρουλέτα έχουν 2 από αυτούς το 6 και το 28. Οι τέλειοι αριθμοί είναι αυτοί που φτιάχνονται από τους παράγοντες κάθε αριθμού αν αυτοί προστεθούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα το 6 φτιάχνεται από το 1,2,3 και 6, ενώ το 28 από τα 1, 2, 4, 7, 14 και 28. Πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν το ποντάρισμα σε αυτούς τους αριθμούς λόγω του ότι θεωρούνται κακότυχοι, ενώ το 6 για παράδειγμα θεωρείται σε πολλούς πολιτισμούς κακότυχο και για λόγους που συνδέονται με τη θρησκεία.

Όλα αυτά είναι ωραία, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά, όμως μπροστά σε ένα τραπέζι ρουλέτας θα πρέπει να ξέρει ότι η ρουλέτα, πρώτον δεν έχει μνήμη και δεύτερον ότι όλοι οι αριθμοί έχουν σε κάθε spin τις ίδιες πιθανότες να επαληθευτούν.