Ρουλέτα με δύο μπίλιες

H ρουλέτα Double Ball αποτελεί μια εκπληκτική παραλλαγή του παραδοσιακού παιχνιδιού της ρουλέτας, με τη σημαντική διαφορά να είναι όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η ύπαρξη μιας δεύτερης μπίλιας. Αυτή η παραλλαγή διέπεται από ένα σύστημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τροχό ρουλέτας 32 ιντσών. Ανεξάρτητα από το πόσο περίεργο μπορεί να φαίνεται, οι δύο μπίλιες δε συγκρούονται ποτέ μεταξύ τους λόγω του πεπιεσμένου αέρα. Εκτοξεύονται σχεδόν ταυτόχρονα και παρόλο που περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα, η δεύτερη μπίλια πάντα κινείται πίσω από την πρώτη.

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το αν δύναται οι δύο μπίλιες να καταλήξουν στην ίδια θέση.  Μετά από επίμονες δοκιμές εμπειρογνωμόνων, εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι 1 προς 38.

Όπως και στην αμερικανική ρουλέτα, έτσι και στην Double Ball ο τροχός αποτελείται από 38 θέσεις (1 έως 36, 0 και 00), ενώ η διάταξη των πονταρισμάτων στο τραπέζι είναι σχεδόν ίδια. Κατά την τοποθέτηση εσωτερικών πονταρισμάτων, ο παίκτης έχει δύο πιθανότητες επιτυχίας αλλά οι πληρωμές είναι μικρότερες από αυτές της κλασσικής ρουλέτας. Στα εξωτερικά στοιχήματα, ο παίκτης κερδίζει εάν και οι δύο μπίλιες καταλήξουν στους επιλεγμένους αριθμούς. Οι πληρωμές για τα εξωτερικά στοιχήματα είναι υψηλότερες από αυτές της παραδοσιακής ρουλέτας.

Οι κανόνες του παιχνιδιού

  1. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό τροχό που περιλαμβάνει τις θέσεις 0 και 00.
  2. Η διάταξη των πονταρισμάτων χαρακτηρίζεται από τα ίδια στοιχεία που ισχύουν και στην αμερικάνικη ρουλέτα.
  3. Περιλαμβάνει δύο μπίλιες. Κάθε παίκτης στο τραπέζι διαθέτει ένα τηλεχειριζόμενο κουμπί, το οποίο ενεργοποιεί το πιστόλι που εκτοξεύει τις μπίλιες. Δηλαδή δεν είναι ο κρουπιέρης αυτός που τοποθετεί τις μπίλιες στην κορυφή του τροχού.
  4. Τα εξωτερικά πονταρίσματα κερδίζουν, όταν και οι δύο μπίλιες καταλήξουν σε επιθυμητές θέσεις.
  5. Τα εσωτερικά πονταρίσματα κερδίζουν, όταν μία από τις δύο μπίλιες καταλήξει σε επιθυμητή θέση. Ο παίκτης έχει την ευκαιρία να κερδίσει τα διπλάσια αν και οι δύο μπίλιες προσγειωθούν σε θέσεις που κερδίζουν.
  6. Το παιχνίδι διαθέτει ένα ποντάρισμα που αποκαλείται «Double Ball Jackpot». Για να αποβεί κερδοφόρο αυτό το ποντάρισμα πρέπει και οι δύο μπίλιες να καταλήξουν στον προεπιλεγμένο αριθμό.
  7. Οι παίκτες επιτρέπεται να τοποθετήσουν ποντάρισμα που περιλαμβάνει και τα δύο χρώματα (μαύρο – κόκκινο).