Practice στις στρατηγικές ρουλέτας

Αν σκοπεύετε να παίξετε ρουλέτα και θέλετε να φαίνεστε άνετος και εξοικειωμένος, τότε θα πρέπει να μάθετε και να ακολουθήσετε τις παρακάτω στρατηγικές έτσι ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στη ρουλέτα, όπως η στρατηγική Martingale, η στρατηγική James Bond και η στρατηγική D’Alembert, μεταξύ άλλων. Παρόλο που καθεμία από τις στρατηγικές αυτές έχει τα πλεονεκτήματά της, καμία δεν εγγυάται ότι θα σας αποφέρει χρήματα. Στην πραγματικότητα, το πιθανότερο είναι να βγείτε χαμένοι  μακροπρόθεσμα, οπότε θα πρέπει να ξέρετε πότε να σταματήσετε. Παρακάτω θα διαβάσετε πώς μπορείτε να το πετύχετε!

H στρατηγική Martingale

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή στρατηγική ρουλέτας, καθώς η Martingale βασίζεται στον διπλασιασμό του πονταρίσματος μετά από μια απώλεια σε ένα τυχερό παιχνίδι όπως η ρουλέτα όπου οι πιθανότητες είναι 50-50. Με αυτόν τον τρόπο, η πρώτη νίκη επιστρέφει όλες τις προηγούμενες απώλειες, μαζί με ένα μικρό κέρδος για τον παίκτη.

Παίζοντας τη βασική ρουλέτα είναι σαν να παίζετε κορώνα ή γράμματα. Μπορείτε να στοιχηματίσετε σε ένα χρώμα και το χρώμα σας είτε να κερδίσει είτε να χάσει. Αν ποντάρετε μόνο σε ένα χρώμα και διατηρείτε το ποντάρισμα σας διπλασιασμένο, κάποια στιγμή θα κερδίσετε και όταν γίνει αυτό θα ανακτήσετε όλες τις απώλειες σας.

Η στρατηγική αυτή έχει δύο μειονεκτήματα. Αρχικά, θα πρέπει να έχετε κατά νου αυτό που ονομάζεται «πλάνη του τζογαδόρου». Επειδή το μαύρο χρώμα έχει κερδίσει 10, ή ακόμα και 100 φορές συνεχόμενες, δε σημαίνει ότι το κόκκινο είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί την επόμενη φορά. Η πιθανότητα είναι 50% σε κάθε περιστροφή του τροχού. Στην πραγματικότητα, είναι ελαφρώς μικρότερη από 50% καθώς υπάρχει και η θέση 0 (ή και η 00 στην περίπτωση της αμερικάνικης ρουλέτας).

Ένα άλλο μειονέκτημα αυτής της στρατηγικής είναι ότι μπορεί να φτάσετε στο μέγιστο επιτρεπόμενο ποντάρισμα σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να εξαντλήσετε τα χρήματα σας μετά από αρκετές διαδοχικές απώλειες.

Βρείτε ένα τραπέζι ρουλέτας με ένα μικρό ελάχιστο ποντάρισμα και ένα υψηλό μέγιστο ποντάρισμα. Έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρά πονταρίσματα και να έχετε την ευκαιρία να τα διπλασιάζετε μέχρι να οδηγηθείτε στη νίκη.

Τοποθετήστε ένα μικρό ποντάρισμα σε μαύρο ή κόκκινο, μονά ή ζυγά, στους αριθμούς 1-18 ή 19-36 (χαμηλό ή υψηλό στοίχημα). Τα τραπέζια της ρουλέτας έχουν 37 θέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η μπίλια έχει ίσες πιθανότητες προσγείωσης σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα, μονό ή ζυγό αριθμό, χαμηλό (1-18) ή υψηλό (19-36) στοίχημα.

Αν κερδίσετε, αποταμιεύετε τα κέρδη σας και ποντάρετε το ίδιο μικρό ποσό. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να σταματήσετε να παίζετε, αν και μια νίκη της τάξης του 1 ή των 2 ευρώ δεν είναι και πολύ ικανοποιητική.

Εάν χάσετε, διπλασιάστε το ποσό που ποντάρετε ξανά στο ίδιο χρώμα. Με άλλα λόγια, εάν το χαμένο στοίχημα σας ήταν 1 ευρώ, τώρα πρέπει να ποντάρετε 2. Αν ποντάρατε στο μαύρο χρώμα, θα πρέπει να ποντάρετε εκ νέου σε αυτό.

Αν κερδίσετε στο δεύτερο ποντάρισμα, συλλέξτε τα κέρδη σας και τοποθετήστε το αρχικό μικρό ποντάρισμα ή σταματήστε να παίζετε. Αν κερδίσετε, θα αποκομίσετε τα ίδια χρήματα που θα είχατε κερδίσει αν είχε επαληθευτεί το πρώτο σας ποντάρισμα.

Αν χάσετε ξανά, διπλασιάστε το ποντάρισμα σας και δοκιμάστε ξανά.

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να χάσετε όλα τα χρήματά σας ή να αποκομίσετε το μέγιστο δυνατό κέρδος. Θυμηθείτε ότι όλο αυτό δεν αποτελεί έναν σίγουρο τρόπο για να κερδίσετε χρήματα, είναι όμως ένας τρόπος να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες που έχετε έναντι του καζίνο.

H στρατηγική Reverse Martingale

H συγκεκριμένη στρατηγική σας καλεί να αυξήσετε τα πονταρίσματα σας όταν κερδίζετε και να τα μειώσετε όταν χάνετε. Η κεντρική ιδέα είναι πως σε περίοδο “hot streak” (μια χρονική περίοδο κατά την οποία η ρουλέτα επιφέρει συνεχείς πληρωμές), θα αυξήσετε τα κέρδη σας, την ώρα που σε περίοδο κατά την οποία συμβαίνει το αντίθετο (cold streak), θα περιορίσετε στο ελάχιστο τις απώλειες σας.

Βρείτε ένα τραπέζι ρουλέτας με ένα μικρό ελάχιστο ποντάρισμα και ένα υψηλό μέγιστο ποντάρισμα. H στρατηγική είναι παρόμοια με την Martingale, απλά λειτουργεί αντίστροφα!

Τοποθετήστε ένα μικρό ποντάρισμα σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα, σε ζυγό ή μονό αριθμό, στις ομάδες αριθμών 1-18 ή 19-36. Υποθετικά, θεωρούμε ότι ποντάρατε σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα.

Περιμένετε μέχρι να επαληθευτεί το χρώμα στο οποίο ποντάρατε. Εάν χάνετε κατ’ εξακολούθηση, συνεχίστε να τοποθετείτε το ίδιο μικρό ποντάρισμα.

Όταν κερδίσει το χρώμα της επιλογής σας και κερδίσετε, διπλασιάστε το ποντάρισμα σας στο ίδιο χρώμα για την επόμενη περιστροφή.

Αν κερδίσετε εκ νέου, συνεχίστε να διπλασιάζετε το ποντάρισμα σας. Αυτό είναι το ποσό που μπορείτε να ποντάρετε αν κερδίσετε 14 συνεχόμενες φορές:

1 – 2 – 4 – 8 – 16 – 32 – 64 – 128 – 256 – 512 – 1024 – 2048 – 4096 – 8192

Αν χάσετε, επιστρέψτε στο αρχικό σας ποντάρισμα. Χρησιμοποιώντας τη στρατηγική reverse martingale μπορεί να είναι επικίνδυνο σε περίπτωση που χάσετε, καθώς χάνετε όλα τα κέρδη σας. Για να αποβεί η συγκεκριμένη στρατηγική επιτυχημένη, θα πρέπει να οδηγηθείτε σε μερικές συνεχόμενες νίκες και να σταματήσετε πριν έρθει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα.

H στρατηγική DAlembert

Είναι ασφαλέστερη συγκριτικά με τις προηγούμενες δύο στρατηγικές και έχει να κάνει με την αυξομείωση των αριθμητικών παραγόντων και όχι των γεωμετρικών. Αυτό σημαίνει ότι αντί να διπλασιάζετε το ποντάρισμα σας όταν χάνετε (στρατηγική martingale), το αυξάνετε απλά κατά 1μονάδα χρησιμοποιώντας τη στρατηγική D’Alembert.

Επιλέξτε ένα μικρό αρχικό ποντάρισμα και ένα χρώμα. Εναλλακτικά, επειδή το D’Alembert είναι ένα σύστημα πονταρίσματος που βασίζεται καθαρά στην τύχη, μπορείτε να ποντάρετε σε μονό ή ζυγό αριθμό ή ακομα και στις ομάδες αριθμών 1-18 ή 19-36.

Αυξήστε το ποντάρισμα σας κατά μία μονάδα μετά από μια απώλεια και μειώστε το κατά μία μονάδα μετά από μια νίκη. Αν καταγράψετε τόσες νίκες όσες είναι και οι απώλειες, χρησιμοποιώντας την στρατηγική D’Alembert θα βγείτε κερδισμένοι!

Για παράδειγμα, ξεκινήσατε με ποντάρισμα 5€ επιλέγοντας το μαύρο χρώμα. Χάνετε, οπότε τοποθετείτε 6 ευρώ ξανά στο μαύρο χρώμα. Χάνετε πάλι, οπότε ποντάρετε 7€ και πάλι στο μαύρο χρώμα. Στην επόμενη περιστροφή κερδίζετε, οπότε μειώνετε το ποντάρισμα σας σε 6 ευρώ. Κερδίζετε και βγαίνετε συνολικά κερδισμένοι!

Σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα, κερδίσατε 2 φορές και χάσατε άλλες τόσες. Αλλά συνολικά είστε κερδισμένοι καθώς: – 5 – 6 + 7 + 6 = +2!

Καλό θα είναι να σταματήσετε το παιχνίδι όταν οι νίκες σας είναι τουλάχιστον όσες και οι ήττες.

Η στρατηγική Fibonacci

Ο Leonardo Pisano Bigollo, επίσης γνωστός ως Fibonacci, ήταν ένας διάσημος Ιταλός μαθηματικός που ανακάλυψε μια ενδιαφέρουσα ακολουθία αριθμών που πλέον έχει πάρει το όνομα του. Σύμφωνα με τη στρατηγική αυτή η ακολουθία των αριθμών δημιουργείται προσθέτοντας τα δύο τελευταία ψηφία, δηλαδή ως εξής: 1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610.

Ένα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι ότι μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι έχοντας περισσότερους χαμένους γύρους παρά κερδισμένους. Αλλά ένα σοβαρό μειονέκτημα είναι ότι όσο περισσότερο συνεχίζετε με την εν λόγω ακολουθία, τόσο περισσότερα χρήματα θα χάσετε.

Ξεκινήστε με ένα μικρό ποντάρισμα είτε στο μαύρο είτε στο κόκκινο χρώμα. Εναλλακτικά, επειδή η στρατηγική Fibonacci είναι ένα σύστημα βασισμένο εξ’ ολοκλήρου στην τύχη, μπορείτε εναλλακτικά να ποντάρετε σε ζυγό ή ζυγό αριθμό, καθώς και στις ομάδες αριθμών 1-18 ή 19-36.

Αν χάσετε, συνεχίστε την ακολουθία. Εάν ξεκινήσατε έχοντας ποντάρει 1€ και χάσετε, ποντάρετε εκ νέου 1€. Αν χάσετε ξανά, ποντάρετε 2 – 1 + 1 = 2.

Όταν κερδίσετε, τοποθετείστε ξανά το ποσό που ποντάρατε πριν από δύο γύρους. Για παράδειγμα (συμπεριλαμβανομένων νικηφόρων και χαμένων πονταρισμάτων σύμφωνα με τη στρατηγική Fibonacci):

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 3€ – χαμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 3€ – χαμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 6€ – χαμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 9€ – χαμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 15€ – κερδισμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 6€ – χαμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 9€ – κερδισμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 3€ – κερδισμένο

Ποντάρισμα στο μαύρο χρώμα 3€ – κερδισμένο

– 3 – 3 – 6 – 9 + 15 – 6 + 9 + 3 +3 = +3

Από το παραπάνω παράδειγμα προκύπτει πως έχετε χάσει πέντε πονταρίσματα και κερδίσατε μόνο τέσσερα, παρ’ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο (+3).

H στρατηγική James Bond

Ο Ian Fleming, ο διάσημος συγγραφέας της σειράς James Bond, ισχυρίστηκε ότι το «ανόθευτο» σύστημα του θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε σταθερό κέρδος αν το χρησιμοποιούσατε σε τακτική βάση. Για να χρησιμοποιήσετε τη στρατηγική James Bond, χρειάζεστε τουλάχιστον 200€ διαθέσιμα. Η όλη ιδέα αφορά το ποντάρισμα σε ομάδες αριθμών.

Τοποθετήστε 140 € στην ομάδα αριθμών 19-36.

Τοποθετήστε 50€ στην ομάδα αριθμών 13-18.

Τοποθετήστε 10€ στο 0 για “κάλυψη”.

Τα πιθανά αποτελέσματα είναι τα εξής: Εάν η τύχη είναι εναντίον σας και επαληθευτεί κάποιος αριθμός μεταξύ του 1 και του 12, έχετε χάσει τα χρήματά σας και πρέπει να αρχίσετε να εφαρμόζετε τη στρατηγική Martingale. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όμως, έχετε αποκομίσει ένα άκρως ικανοποιητικό κέρδος:

Εάν ο νικηφόρος αριθμός βρίσκεται στην ομάδα 19-36, κερδίζετε 80€

Εάν ο νικηφόρος αριθμός βρίσκεται στην ομάδα 13-18, έχετε κερδίσει 100€

Εάν ο νικηφόρος αριθμός είναι το 0, κερδίζετε 160€

Συμβουλές

Όλες οι παραπάνω στρατηγικές αποτελούν βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες για να οδηγηθείτε στο κέρδος. Όλα τα συστήματα που προαναφέρθηκαν αποτελούν μέρος του τζόγου. Πάντα θα πρέπει  να παίζετε έχοντας κατά νου ότι θα κερδίσετε ένα μικρό ποσό και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί έτσι ώστε να μη χάσετε ένα τεράστιο ποσό. Αποχωρήστε με τα κέρδη σας (ή τις λιγοστές απώλειες) πριν το μετανιώσετε!